Jestem zainteresowany założeniem portalu internetowego. Potrzebuję w nim prostego CMS plus możliwość wyszukiwania według wcześniej określonych opcji.
Jak najłatwiej go zrobić, skorzystać z jakiegoś CMS (Wordpress, Joomla) czy postawić autorski? Jeśli autorski to jak go najprościej napisać?
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i sugestie.
Czym najlepiej zrobić portal
Rozpoczęty przez Vidal, 12/01/2012 - 21:57
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12/01/2012 - 21:57
Napisano 12/01/2012 - 22:03
Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest autorski skrypt, jest bardziej przejrzysty dla samego siebie i łatwiejszy w edycji. Jeśli chcesz się za to brać, musisz znać PHP wraz z MYSQL, html,css no i przydało by się javascript, aby silnik ładniej wyglądał. Najpierw dobrze pomyśl, rozplanuj wszystko na kartce, rób wszystko tak, aby skrypt był poukładany, bałagan często przeszkadza w pracy. Przydało by się też jak umiał byś robić chociaż podstawową grafikę, aby portal ładnie wyglądał, lub jeśli masz kolegę grafika poproś go ;]. To chyba na tyle, jeśli masz jeszcze jakieś pytania pisz śmiało.
Pozdrawiam
@edit
Jeśli chcesz chętnie pomogę ci w skrypcie php, pisz najlepiej na pw, bo gg chwilowo mam zepsute.
Pozdrawiam
@edit
Jeśli chcesz chętnie pomogę ci w skrypcie php, pisz najlepiej na pw, bo gg chwilowo mam zepsute.
Napisano 12/01/2012 - 22:44
Zależy jak dużo czasu chcesz na stworzenie portalu poświęcić. Oczywiste jest to że na autorskim skrypcie będzie o wiele lepiej, jednak zajmie to o wiele więcej pracy.

Napisano 13/01/2012 - 09:16
Jeżeli zadajesz pytanie:
To sobie odpuść i postaw stronę na joomli
Cytat
Jeśli autorski to jak go najprościej napisać?
To sobie odpuść i postaw stronę na joomli
Napisano 13/01/2012 - 19:41
Zakładam, że jeżeli ktoś szuka łatwego sposobu to tworzenie własnego skryptu jest dla niego zbyt czasochłonne, dochodzi też kwestia umiejętności programistycznych, dlatego lepiej będzie skorzystać z gotowego rozwiązania, jeżeli portal to joomla, ewentualnie durpal.
Napisano 15/01/2012 - 21:24
Jakiej właściwości ma być ten portal. Mogę taki wykonać od 150 zł w górę.
Napisano 22/01/2012 - 00:59
Przyznam, że jeżeli chcesz to wykonać szybko i sprawnie to skorzystaj z gotowych form jak Joomla, WordPress.
Znajduje się w Sieci dużo poradników, które ułatwią Ci to w miarę ogarnąć.
Znajduje się w Sieci dużo poradników, które ułatwią Ci to w miarę ogarnąć.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych